Noorderloo | Duurzaamheid
21153
page-template-default,page,page-id-21153,theme-stockholm,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-4.7,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

 

Duidelijk over duurzaam kamperen en Lunchen. 

Het is voor kleine bedrijfjes heel makkelijk om zichzelf duurzaam te noemen, dus we vinden het belangrijk om hier duidelijk te maken wat we daar nou eigenlijk mee bedoelen. Ook zijn wij sinds oktober 2019 in het bezit van een Green Key-certificaat Goud, dit is de hoogst haalbare duurzaamheidscertificering binnen Green Key. 

 

Wat is Green Key ?

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Meer dan 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk. Bedrijven met dit keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Er zijn 3 niveaus: Goud, Zilver en Brons. Sommige maatregelen zijn verplicht, andere zijn vrijwillig. Hoe meer vrijwillige maatregelen een bedrijf neemt, hoe hoger het niveau. Klik hier om Noorderloo op de website van Green Key te zien. Tevens hebben wij als bedrijf een MVO-Verklaring opgesteld.

 

Wat doen we nu dan duurzaam?

Groenonderhoud: Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen, maar beheren ons terrein zo natuurlijk mogelijk. Hierdoor bieden we ruimte aan veel inheemse planten, dieren en vogels. Takkenhagen van snoeihout en nestkasten helpen hierbij.

Lunchcafé: Al het eten dat wij aanbieden in ons lunchcafé is vegetarisch of veganistisch (plantaardig). En we letten er zo veel mogelijk op dat we  biologische, lokale producten van het seizoen gebruiken, met slimme aanvullingen uit onze eigen moestuin. Alle onze koffie, thee en chocoladeproducten zijn fair-trade / ethisch verantwoord geproduceerd. De eerste stap in duurzaam eten is natuurlijk zo min mogelijk verspillen (No Waste), dus we kopen slim in voor een handzaam menu en wat je niet op krijgt mag natuurlijk in een doggy-bag mee terug naar de tent. Groenafval van de keuken composteren we zelf.

Gas, water en Electra:  Wij wekken onze eigen elektriciteit op met onze 40 zonnepanelen en wanneer dit nodig is vullen we het aan met groene stroom van Nederlandse bodem en CO2-gecompenseerd gas. HR-ketels voor het warme water, LED-verlichting op het terrein en natuurlijk waterbesparende kranen en douches.

Onderhoud:  Duurzaam werken doe je elke dag. Dus we scheiden zo veel mogelijk afval, gebruiken zo min mogelijk schadelijke schoonmaakproducten en repareren liever dan te vervangen, daarnaast maken wij veel gebruik van reclaimed producten. Bij iedere noodzakelijke aankoop nemen we duurzaamheid mee in het aanschaf proces. 

Duurzaamheid en omgeving:
We willen graag relaties bouwen met lokale ondernemers voor onze inkoop. Zo helpen wij de omgeving, zodat de omgeving ons kan helpen duurzaam te ondernemen. Op die manier heeft iedereen er wat aan.

Een kleine greep uit onze toekomstplannen

  • Plaatsen douche WTW’s
  • Opslaan zonnestroom
  • Gebruik regenwater voor toiletten
  • Uitbreiden zonnepanelen
  • Meer eigen geteelde groente en fruit voor het lunchcafé
  • Meer samenwerkingen met lokale ondernemers