Seizoens lunchcafé
25502
page-template-default,page,page-id-25502,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

In het hoogseizoen zijn wij geopend van 10 juli t/m 23 augustus 2023.
Plant-based zomer Lunchcafé

Bij lunchcafé Noorderloo willen we vooral niet te moeilijk doen, gewoon lekker eten en een goede sfeer neerzetten, niet alleen voor de campinggasten, maar voor iedereen. Wat voor soort eten bieden wij aan?!  Ons eten is eenvoudig, interessant en puur waarbij we kwaliteit over kwantiteit kiezen wat ons betreft echt ‘Comfort food’. Het liefst van het seizoen, zelfgemaakt, vaak biologisch of zelfs uit eigen moestuin en natuurlijk 100% plantaardig.

 

We hebben een klein (maar fijn) menu met onder andere: lokaal gebrande koffie, eenvoudige lunchgerechten, huisgemaakt taart en drankjes en ijsjes en niet onbelangrijk een sfeervolle en kindvriendelijke plek om te ontspannen en onthaasten. In het hoogseizoen bieden wij ook (ontbijt) broodjes en bio frieten en vegan snacks aan.

 

  In het het laagseizoen is het lunchcafé een woonkamer (slechtweer ruimte) voor onze campinggasten en voorbijgangers. Er is dan een kleine zelfservice bar waar je onder andere koffie, thee, fris, ijs en lekkers kan kopen.

Noorderloo doet duurzaam

Alles wat wij aanbieden in het lunchcafé is plantaardig (vegan) wat een bewuste en duurzame keuze is. Wij werken veel met biologische producten van het seizoen en het liefst ook van Nederlande bodem. Daarnaast halen we ook groente, fruit en bloemen uit onze eigen moestuin. Eén van de belangrijke onderelen in duurzaam eten is natuurlijk om zo min mogelijk te verspillen (No Waste), dus we kopen slim in voor een handzaam menu en wat je niet op krijgt mag natuurlijk in een doggy-bag mee terug naar de tent of je huis. Door de manier waarop wij werken verspillen we vrijwel geen voedsel! Ons groenafval van de keuken composteren we natuurlijk zelf, dat gebruiken we dan weer voor onze moestuin.

 

Liever gebruiken we geen disposables maar waar nodig gebruiken we uitsluitend biologisch afbreekbare producten voornamelijk gemaakt van bagasse (suikerriet pulp),  een restproduct uit de suikerriet industrie. Daarnaast stimuleren wij onze gasten om hierin een steentje bij te dragen bijv, door je eigen koffiebeker mee te nemen naar de zelfservice bar.

 

Wij zijn continue in ontwikkeling en proberen ieder jaar weer een stap vooruit te zetten in het verduurzamen van het lunchcafé.

Meer lezen over duurzaamheid bij Noorderloo?

Het Lunchcafé

Foto’s Nienke Laan

Zomer Lunchcafé

Wat bieden we aan in het hoogseizoen (10 Juli tot 27 augustus)  van 2023?! 

 

Dagelijks broodjesservice en zelfservice bar

Woensdag t/m zondag zomer lunch tussen 12:00 en 17:00. De keuken sluit om 16:00.

woensdag en zaterdag friet met vega(n) snacks tussen 17:30 t/m 19:00

 

 

 

Wat bieden wij aan in het laagseizoen 

 

In het laagseizoen (en hoogseizoen) stellen wij het lunchcafé beschikbaar als woonkamer

(slechtweer ruimte). Er is dan een kleine zelfservice bar waar je  o.a. koffie,

thee, fris en lekkers kan kopen.