20273
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20273,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Noorderloo camping
Wat is kamperen bij Noorderloo?

Camping Noorderloo is een kleinschalige, ruim opgezette moderne en duurzame camping waar je kunt ontspannen en onthaasten. Bij ons kampeer je in een zonnig open bos, middenin het boerenlandschap. Natuurlijk met speelbos, speeltoestellen, eigen zwemvijver met strandje, voetbalveldje, volleybalveld, pingpongtafel en ons eigen vegan en vegetarisch zomer lunchcafé (hoogseizoen)/ zelfservice bar (gehele seizoen) voor wanneer je behoefte hebt aan een goede kop koffie of wat lekkers.

Zomer lunchcafé
vegetarisch en vegan lunchcafé

Zomer lunchcafé Noorderloo is geopend in het hoogseizoen (10 juli t/m 5 september). Het is een modern vegetarisch en vegan lunchcafé met terras waar je o.a. kan genieten van koffie, thee, smoothies, huisgemaakte gebak, lunch, tosti’s.  Ons eten is zo veel als mogelijk met seizoensgebonden, lokale, biologische en/ of zelf gekweekte ingrediënten bereid.

Opstart
Opstart

Omdat we sinds mei 2019 zijn geopend, moeten we eigenlijk vragen: Wat willen we dat Noorderloo wordt? Het campingterrein heeft 3 jaar stilgestaan en we hebben er al onze liefde en passie in gestoken om er wat moois van te maken. We willen met onze camping en lunchcafé graag duurzaam te werk gaan en al onze kampeerders en eters een fijne sfeer en gemakkelijk comfort aanbieden. kindvriendelijk, diervriendelijk, natuurvriendelijk. Omdat wij de meeste werkzaamheden op de camping zelf uitvoeren zijn wij ook in 2022 weer bezig de camping nog mooier te maken!

Plannen 2021
Wat zijn de plannen ?

We hebben dus veel leuke plannen voor ons terrein, waarbij de sfeer op onze camping het belangrijkste is. In het kampeerseizoen van 2021 bieden wij onze eerste comfortabele tenten. Daarnaast hebben we een zandstrandje en een nieuwe zandbak in de speeltuin, een een plantenfilter aanlelegd bij de zwemvijver. Voor seizoen 2022 staat in ieder geval op de planning om de wasruimte compleet te renoveren en een nieuw dak (groendak) op het sanitair gebouw te leggen.

Cittaslow Westerwolde
Noorderloo is Cittaslow

Noorderloo is aangesloten bij het Cittaslow netwerk van Westerwolde. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Cittaslow is geïnspireerd door de bekende Slow Food beweging. De kernelementen van cittaslow zijn: Identiteit, kwaliteit, traditie, voedsel en duurzaamheid en is herkenbaar aan het logo met het slakje. Westerwolde is Cittaslow ! Sinds 2014 mag de gemeente zich Cittaslow noemen.  Afgelopen november zijn wij met trots Cittaslow supporter geworden.

Meer weten over Cittaslow?  Kijk eens op de website van Cittaslow Westerwolde en/of  Toerisme Westerwolde. Hier kun je uitgebreid lezen en over Cittaslow en zijn supporters. Ook kun je ons altijd vragen, wij vertellen je met alle liefde meer over Cittaslow.

Leader
Leader Oost-Groningen

Wij zijn ontzettend blij met de steun die we ontvangen vanuit Leader Oost Groningen! Wat is Leader ? De leefbaarheid en de economie op het platteland versterken en verder ontwikkelen. Dat is wat LEADER nastreeft. Hiervoor ondersteunt zij initiatieven van inwoners, ondernemers en organisaties uit het gebied zelf. Initiatieven die bijdragen aan een vitaal platteland op de lange termijn. Dit kan zijn door het organiseren van bijeenkomsten of door het subsidiëren van projecten die bijdragen aan deze doelen.

Green Key
Green Key Gold

Sinds oktober 2019 zijn wij in het bezit van een Green Key-certificaat Gold, dit is de hoogst haalbare duurzaamheidscertificering binnen Green Key.Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland.Meer dan 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk. Bedrijven met dit keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Er zijn 3 niveaus: Goud, Zilver en Brons. Sommige maatregelen zijn verplicht, andere zijn vrijwillig. Hoe meer vrijwillige maatregelen een bedrijf neemt, hoe hoger het niveau. Klik hier om Noorderloo op de website van Green Key te zien. Tevens hebben wij als bedrijf een MVO-Verklaring opgesteld.

Duurzaamheid bij Noorderloo
Wat doen we nu dan duurzaam ?

Het is voor kleine bedrijfjes heel makkelijk om zichzelf duurzaam te noemen, dus we vinden het belangrijk om hier duidelijk te maken wat we daar nou eigenlijk mee bedoelen.

 

Groenonderhoud

Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen, maar beheren ons terrein zo natuurlijk mogelijk. Hierdoor bieden we ruimte aan veel inheemse planten, dieren en vogels. Takkenhagen van snoeihout en nestkasten helpen hierbij.

 

Vegetarisch en vegan lunchcafé

Al het eten dat wij aanbieden in ons lunchcafé is vegetarisch of veganistisch (plantaardig). En we letten er zo veel mogelijk op dat we  biologische, lokale producten van het seizoen gebruiken, met slimme aanvullingen uit onze eigen moestuin. Alle onze koffie, thee en chocoladeproducten zijn fair-trade / ethisch verantwoord geproduceerd. De eerste stap in duurzaam eten is natuurlijk zo min mogelijk verspillen (No Waste), dus we kopen slim in voor een handzaam menu en wat je niet op krijgt mag natuurlijk in een doggy-bag mee terug naar de tent. Groenafval van de keuken composteren we zelf.

 

Gas, water en Electra

Wij wekken onze eigen elektriciteit op met onze 40 zonnepanelen en wanneer dit nodig is vullen we het aan met groene stroom van Nederlandse bodem en CO2-gecompenseerd gas. HR-ketels voor het warme water, LED-verlichting op het terrein en natuurlijk waterbesparende kranen en douches.

 

Onderhoud

Duurzaam werken doe je elke dag. Dus we scheiden zo veel mogelijk afval, gebruiken zo min mogelijk schadelijke schoonmaakproducten en repareren liever dan te vervangen, daarnaast maken wij veel gebruik van reclaimed producten. Bij iedere noodzakelijke aankoop nemen we duurzaamheid mee in het aanschaf proces.

 

Duurzaamheid en omgeving
We willen graag relaties bouwen met lokale ondernemers voor onze inkoop. Zo helpen wij de omgeving, zodat de omgeving ons kan helpen duurzaam te ondernemen. Op die manier heeft iedereen er wat aan.

 

EEN KLEINE GREEP UIT ONZE TOEKOMSTPLANNEN

Opslaan zonnestroom

Gebruik regenwater voor toiletten

Uitbreiden zonnepanelen

Meer eigen geteelde groente en fruit voor het lunchcafé

Meer samenwerkingen met lokale ondernemers

Plaatsen douche WTW’s

Over ons

Wij zijn Tim (links), Maam (midden), Emil (rechts).

 

Wij zijn Partners (Maam en Tim), broer en zus (Emil en Maam) en zwagers (Tim en Emil)  van elkaar.  Oktober 2018 is onze droom uitgekomen en hebben wij samen op deze prachtige locatie de camping met Lunchcafé en de woonboerderij gekocht. Sindsdien timmeren wij hard aan de weg om de camping en het Lunchcafé tot onze (nog meer) droomplek te maken.