Wie wij zijn.
Wij zijn partners (Maam en Tim) en broer en zus (Emil en Maam) en met zijn drieΓ«n zijn wij in 2018 eigenaar van deze camping geworden.
Nadat wij met zijn drieΓ«n gezamenlijk een huis hadden verbouwd waren we op zoek naar een nieuwe gezamenlijk project. We waren vooral op zoek naar een ondernemingsavontuur, waar we onze opgedane vaardigheden en creativiteit los konden laten op een project waarbij we rust, ruimte en vrijheid in het groen konden vinden. Daarnaast was het een wens om deze plannen ergens in Oost-Groningen te realiseren. In oktober 2018 kwam deze droom uit toen de plannen rond waren en we deze in Vriescheloo ten uitvoer mochten gaan brengen.
Sindsdien steken we alweer 6 jaar samen de handen uit te mouwen om op deze camping met aangelegen woonboerderij tot onze eigen droomplek te realiseren, voor ons, onze kinderen en daarnaast natuurlijk ook voor onze kampeerders!
Wil je nog meer te weten komen?! Hier vindt een leuk artikel dat de krant NRC over ons schreef in het column βSpitsuurβ.
We heten jullie van harte welkom op onze camping Noorderloo.
-
Maam
-
Emil
-
Tim
Opstart
en
ontwikkelingen.
Sinds mei 2019 zijn we met veel enthousiasme begonnen als 'Camping Noorderloo'. Hoewel het terrein voorheen al een camping was, had het meer dan drie jaar stilgelegen en was er veel achterstallig onderhoud ontstaan. Afgelopen 5 jaar hebben wij het terrein flink onderhanden genomen. Hieronder vindt je een korte opsomming van een aantal werkzaamheden die wij afgelopen jaren hebben uitgevoerd.
In 2022 hebben we flink wat werk verzet, met een gloednieuwe wasruimte, grootschalig bosonderhoud, nieuwe wegbewijzering en maar liefst 32 zonnepanelen (goed voor 22 kW).
in 2022 / 2023 zaten wij natuurlijk ook niet stil en hebben we het laatste achterstallige onderhoud weggewerkt met daarnaast een aantal kleinere projecten. Zo hebben we in de winter de rietenkap van het sanitair gebouw en de ontmoetingsruimte vervangen en verduurzaamd met dakpannen. We timmerden een kippenhok in elkaar met ons eigen gezaagde hout, legden een nieuw terras aan en gaven een deel van het bos een smakelijke upgrade met een bonte verzameling inheemse eetbare struikjes.
In 2023 hebben wij extra werk- en opslagruimte gecreΓ«rd in de kapschuur, een nieuwe website gebouwd en een kleine start gemaakt met de lang gekoesterde droom, om van de woonboerderij onze eigen fijne woonplek te maken.
Daarnaast zijn wij vanaf begin julie 2024 een erkend natuurkampeerterrein! Dit is een mooie stap voor ons, omdat het perfect aansluit bij onze visie op duurzaam en natuurvriendelijk kamperen.
In 2024 /2025 zijn wij van plan om 2 fijne trekkershutten en een buitendouche te bouwen, ,de buitenste (auto)paden te verbeteren en een grote zandbak aan te leggen voor de kleintjes op het fruitbos.
Omdat wij bijna alle werkzaamheden op de camping zelf uitvoeren, timmeren wij ook dit jaar gewoon weer door.
Ben je benieuwd waar we NU mee bezig zijn? Via social media houden we je op de hoogte!
Waar staan wij voor ?
Het is voor ons ontzettend belangrijk om binnen ons bedrijf dezelfde waarden uit te dragen, die we als mensen ook nastreven. Wij willen graag een duurzame, natuurinclusieve en diervriendelijke (plantaardige)levensstijl laten zien. Daarbij proberen we niet alleen de beste keuzes te maken voor ons bedrijf, maar ook voor de natuur op ons terrein en de leefbaarheid van onze omgeving.
Belangrijk is natuurlijk dat wij geloven dat dit bijdraagt aan de fijne sfeer op de camping.
Op onze site proberen we zo duidelijk mogelijk te laten zien wat dit precies voor ons inhoudt en hoe wij hier onze actieve bijdrage aan proberen te leveren.
Duurzaamheid
bij
Noorderloo.
Het is voor kleine bedrijfjes heel makkelijk om zichzelf duurzaam te noemen, dus we vinden het belangrijk om hier duidelijk te maken wat we daar nou eigenlijk mee bedoelen
Het groen op het terrein
Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen, maar beheren ons terrein zo natuurlijk mogelijk. Wij maaien alleen de noodzakelijke delen (en dat is ieder jaar minder) van het campingterrein. Hierdoor bieden we ruimte aan veel inheemse planten, dieren en vogels. Takkenhagen van snoeihout en nestkasten helpen hier ook bij. Daarnaast blijven wij het campingterrein continue verder ontwikkelen door middel van het aanplanten en zaaien van inheemse soorten om zo (nog) meer diversiteit op het terrein te creΓ«ren. Ook planten wij inheemse vruchtdragende bomen en struiken om zo het terrein langzaamaan te veranderen in een voedselbos en een terrein met veel diversiteit.
Onderhoud
Duurzaam werken doe je elke dag. Dus wij (en onze campinggasten) scheiden afval, gebruiken zo min mogelijk schadelijke schoonmaakproducten en repareren liever dan te vervangen, daarnaast maken wij veel gebruik van reclaimed producten. Bij iedere noodzakelijke aankoop nemen we duurzaamheid mee in het aanschaf proces. Leuk om te weten is dat wij al het onderhoud / reparaties / ontwikkelingen op het terrein zelf bedenken en uitvoeren, dat is duurzaam op zo veel manieren!
Gas, water, electra, overig
Wij wekken het overgrote deel van onze eigen elektriciteit op met 72 zonnepanelen en wanneer dit nodig is vullen we het aan met groene stroom van Nederlandse bodem en CO2-gecompenseerd gas. Hr-ketels voor het warme water, Ledverlichting op het hele terrein en natuurlijk waterbesparende kranen en douches. Daarnaast is het toiletpapier, de handzeep en de handdoekjes EKO-gecertificeerd.
Duurzaam eten bij Noorderloo.
Bij Noorderloo geniet je van plantaardig eten! Alles wat we op de camping aanbieden is vegan, want we geloven in bewuste en duurzame keuzes. Wij werken veel met biologische producten van het seizoen en het liefst ook van Nederlandse bodem. Daarnaast plukken we groente, fruit en bloemen uit onze eigen moestuin.
Wij zetten in op zero waste, dus we kopen slim, koken grotendeels voor jullie op bestelling/ inschrijving in en als je niet alles op krijgt mag het gewoon mee in een doggy-bag naar je tent of huis en het groenafval wordt zelf gecomposteerd voor onze moestuin. Door op deze manier te werken voorkomen we voedselverspilling.
We proberen disposables te vermijden, maar als het nodig is, gaan we voor biologisch afbreekbare producten voornamelijk gemaakt van bagasse (suikerrietpulp), een restproduct uit de suikerrietindustrie. We moedigen ook onze gasten aan om mee te doen; breng bijvoorbeeld je eigen koffiebeker mee naar de zelfbedieningsbar of een bakje voor je frietjes en snacks.
Bij Noorderloo zijn we continue in ontwikkeling en streven we ernaar om elk jaar een stap verder te gaan in het verduurzamen van ons aanbod
Omgeving
We willen graag relaties bouwen met lokale ondernemers. Zo helpen wij de omgeving, zodat de omgeving ons kan helpen duurzaam te ondernemen. Op die manier heeft iedereen er wat aan. Benieuwd wat er in de omgeving te doen is? Klik dan hier.